Bůro č. 2.| Stěžery - Opatovice nad Labem 5:2 (2:0)

28.07.2017 13:23

Branky: 1,5 Gabriel, 1,5 Pešl, Štěpánek, Vácha.
Sestava: Švehlík - Štosek, Bílek, Mlateček, Tušic - Spielvogel (46. Vejchoda), Vácha J., Štepánek, Gabriel - Vácha K., Pešl.
  První poločas se odehrál ve značně stížených podmínkách, kdy po celých 45 minut skrápěly stěžerský pažit slzy Tvůrce světa, který touto formou zřejmě stále smutní nad ztrátou frontmana Linkin Park. Nicméně i kluzký terén svým způsobem přispěl domácím k první brance. Z dobré pozice se po lišácky zahrané standardce dostal ke střele J. Vácha, jehož střela za přispění hostující defenzivy došla za záda bezmocného brankáře. Na rozdíl dvou branek šli stěžerští do vedení po přízemní střele Štěpánka, který využil rychlého terénu a skrytou střelou na přední tyč ála Xavi Hernández nachytal opatovického gólmana.
  Po změně stran přidal Rolkův výběr třetí zásah. Pešl elegantně prostrčil míč do vápna nabíhajícímu Gabrielovi, před kterým opatovický gólman ochotně couval tak dlouho, než domácímu záložníkovi nezbývalo nic jiného, než míč prostě poslat do sítě.
Následovala ovšem, bohužel poněkud tradiční, "stěžerská desetiminutovka", kdy tým naprosto polevil a laxním přístupem a velkými hrubkami dostal soupeře zpět do zápasu - 3:2. Domácí se naštěstí stihli z této letargie včas probudit a přidali uklidňující čtvrtou branku. Na rohový kop z pravé kopačky Vejchoda si naskočil Gabriel, který míč usměrnil hlavičkou do brány. Míč na hranici brankové čáry protečoval Pešl, ovšem oficiální střelec branky bude určen v nejbližších hodinách po detailním rozboru z brankové kamery. Skóre, které však touto dobou již na tabuli nesvítilo, neboť po souhře deště s elektřinou zkratovala, stanovil na konečných 5:2 právě zmiňovaný Pešl, který se odhodlal ke střele z 25 metrů. Míč skončil ku překvapení všech přítomných, pravděpodobně i po předchozí domluvě s hostujícím gólmanem, v brance opatovického celku.
  Trenér Rolko tak slaví druhou výhru na lavičce stěžerského celku!. Dalším pozitivem jest, že celý zápas odehrál kapitán Tomáš "Rosický" Tušic.

zdroj: fcb/stezery-fotbal