Suverénní rozloučení s podzimem

19.11.2017 18:31

Dohalice - Stěžery A 1:7 (0:4), dohrávka 12.kola OP mužů

  Vinou klimatických podmínek se celky střetly až na třetí termín. Počasí ani tentokrát nepřipomínalo slunný den v italském Janově, mnohem blíž totiž mělo k chladnému lednovému odpoledne v severodánském Frederikshavnu. Toto počasí ale stěžerskému celku svědčilo, neboť již od úvodních minut na hřišti dominoval, což dokázal přetavit i v uklidňující branky. Do poločasových kabin se tak po dvou trefách Kája Vácha, jedné trefě jeho bratraJakuba, a Jakubova jmenovce Pešla, šlo za velmi příznivého stavu 4:0.
  Po změně stran navíc přidali oba Jakubové po dalším gólu, čili v “Jágrově” minutě vedly Stěžery 6:0, o což se rovnoměrně zasloužili bratři Váchové a Kuba Pešl. Závěrečnou půlhodinku navíc osvěžil sestavu čtyřnásobným střídaním jižní vítr, jenž se výrazně podepsal pod sedmou branku, když Vejchoda centrem předložil Gabrielovi na poslední gól Stěžer v podzimní části sezony.
  Gentlemanské gesto tentokrát míří za naším brankářem Márou Tomkem, jehož solidarita a promrzliny třetího stupně zapříčinily pět minut před koncem čestný zásah domácích do naší sítě. “Spoluhráči mě v tom absolutně nechali. Za 90 minut toho na mě příliš nešlo. Jsem podchlazený, necítím konečky prstů a bolí mě v krku,” lamentoval s drkotajícími zuby Martin Tomek.