Fotbalový turnaj starých gard O pohár Teplických skal vyhrál podruhé Broumov

31.07.2017 08:37

Výběr pod hlavičkou TJ Sokol Stěžery se zúčastnil v sobotu 22.7.2017 turnaje starých gard v Teplicích nad Metují.Skončili jsme na pátém místě ze sedmi. 2x jsme vyhráli, 1x remizovali a 3 x prohráli těsně o jeden gól. -mt

Článek z "Broumovských novin" ze dne 24.7.2017:

Fotbalový turnaj starsých gard o Pohár Teplických skal se hrál podruhé a podle spokojenosti zúčastněných ne naposledy. Pochvala zúčastněných byla nejenom za organizaci, ale především za kvalitní travnaté hřiště, za které dostali koncem roku 2016 správci ocenění za nejlepší trávník v okresu Náchod. Vítězem turnaje se opět stal tým Broumova, který ve finále porazil Stárkov 1:0. Na třetím místě skončil pořádající tým Slavoj Teplice nad Metují.

Turnaje se zúčastnilo sedm týmů, kromě obhájců loňského zlata z Broumova a domácích Teplic nad Metují také týmy z Lípy nad Orlicí, Stěžer a Stárkova. "Velmi jsme byli potěšení přijetím pozvání dvou družstev z partnerského města Jaworzyna Slaska. Jeden tým vedl sám starosta/burmistr Grzegorz Grzegorzewicz. Druhý tým, DARBOR Boleslawice, byl složen z děvčat, která v Polsku hrají II. ligu ženského fotbalu," uvedl starosta Teplic nad Metují a stále aktivní hráč nejen starých gard Milan Brandejs.

Hrálo se systémem každý s každým. V semifinále porazil vítězný tým tabulky Broumov Jaworzynu a Stárkov Teplice. Vítězem se stal už zmiňovaný tým Broumova, Teplice podle umístění v tabulce obsadily 3. místo.

"Velké poděkování patří rozhodčím, také legendám okresního fotbalu, Josefu Ptáčkovi z Božanova, Josefu Balcarovi z Babí a Dušanu Galbovi z Velkého Poříčí," dodal Milan Brandejs.

Hlavní cenu pro vítěze, míč z pískovce, dodala firma Granit Lipnice - provozovna Teplice nad Metují, dalšími sponzory cen byli Pivovar Olivětín, Teplické skály s.r.o., ZD Ostaš Žďár nad Metují, Občerstvení Na Hřišti - Josef Ježek  a drobnými příspěvky přispěli i samotní hráči teplického týmu.