Jirka Gabriel ml.: Do Dobřenic pro výhru!

19.04.2016 08:54

19.04.2016 07:54

V pořadí sedmnáctou a osmnáctou trefou se postaral o obě branky stěžerského A týmu ve šlágru 18. kola Okresního přeboru proti Kratonohám. ,‚Musíme se semknout a bojovat jeden za druhého,‘‘ burcuje po nepříliš vydařených zápasech dvaadvacetiletý záložník Jiří Gabriel.

Minulé kolo jsme prohráli 2:0 na hřišti Vysoké, proč?

Hned v úvodu zápasu jsme dostali hloupou branku, když jsem neodkopl míč někam do pryč. Do konce poločasu jsme sice byli víc na míči, ale bez nějakého výraznějšího efektu. V druhém poločase jsem navíc neproměnil penaltu, čímž jsem pomyslně podtrhl střelecké trápení v zápase. Svoji roli sehrála i rozsáhlá marodka, ale to se nedá nic dělat.

Ani tentokrát áčko nebodovalo naplno, pouze remizovalo 2:2 s Kratonohama…

Do zápasu jsme šli odhodlaní odčinit tu předchozí prohru, což se nám úplně nepovedlo. Opět jsme si nechali dát hloupé góly a na vyrovnání se nadřeli. Alespoň jsem rád za dvě vstřelené branky, protože jsem měl týmu co vracet.

Jaká panuje nálada v kabině?

Všichni jsme si uvědomili, že se to samo neudělá. Po té prohře jsme byli zklamaní, možná až naštvaní, což ale ukazuje, že v nás dříme velké odhodlání, jen ho správně nasměrovat. Musíme se semknout a bojovat, i když to nejde úplně podle našich představ. Soutěž je stále nesmírně otevřená a máme vše ve svých rukou.

Tabulka se po podzimní části pěkně promíchala, co říkáš?

Po podzimu to vypadalo, že se o postup popereme my a Kosičky. Teď, po třech jarních kolech, je v čele Třebeš. Nebezpečně se dotahuje i Myštěves, takže zbytek sezony bude hodně zajímavý. My se každopádně nesmíme ohlížet na ostatní týmy, ale soustředit se na naše výkony. Pokud zbývající zápasy vyhrajeme, nebude co řešit.

S jakými myšlenkami pojedete na nadcházející zápas do Dobřenic?

Rozhodně chceme vyhrát. Bodů jsme už ztratili víc než dost a i pro pohodu v týmu by bylo dobré, abychom získali tři body. Po nemoci se nám snad vrátí kapitán Tomáš Tušic, fit je i Radim Faltus, což bude na hřišti znát.

Jaký bude klíč ke třem bodům?

Zlepšit kombinaci, vyvarovat se zbytečným chybám, zrychlit hru, více se ‚kousnout‘ a bojovat jeden za druhého. Když jsme ze začátku druhé půle proti Kratonohám zabrali, hned přišel tlak a následné šance. Takhle musíme hrát celý zápas, ne jen deset minut.