Stěžerská dominance přinesla 7 fíků do sítě Smiřic!

26.08.2019 17:59

 Dvě stovky nadšených fanoušků po zápase aplaudovaly stěžerskému týmu. A zaslouženě. "Falcons" až překvapivě jednoznačně přejeli loňského účastníka B. třídy vysoko 7:1.
První půle ale takové gólové hody nenaznačovala. Pavlík boys byli, snad až na prvních pět minut, aktivnější, což vyústilo ve vedoucí branku. V 17.minutě dostali aktivním napadáním krajního beka hostů Havlíček s Gabrielem, přičemž druhý jmenovaný následně předložil míč domácímu kanonýrovi Karlu Váchovi, jenž neposedný hopík poslal za záda smiřického gólmana - 1:0!  Aktivní pressing byl klíčovým úspěchem i při druhé brance. Gabriel vypíchl míč domácímu stoperovi, čímž poslal do samostatného úniku K. Váchu. Ten se kvůli faulu v pokutovém území do zakončení nedostal, nicméně vybojoval pro svůj tým pokutový kop, který s přehledem proměnil Gabriel. Těsně před poločasovým hvizdem se na tabuli se skóre objevil stav 2:1, nicméně branka Smiřic nebyla po krátké konzultaci rozhodčích uznána pro jasný ofsajd.  Po změně stran se začaly dít věci. Domácí snadno využívali prostupnosti soupeřovy obrany, což postupně dokázali přetavit ve vstřelení dalších pěti branek! Nejprve se po vzorovém pasu Váchy prosadil Halberštát. Chvíli poté navýšil na rozdíl čtyř branek opět Kája Vácha! Poté se prosadily Smiřice. Standardní situaci zpoza vápna zakroutil technickou střelou k tyči Peter Vávro.  Stěžery se ale nenechaly inkasovanou brankou nijak zaskočit a čtybrankové vedení si ihned uzmuly zpět na svoji stranu, když Gabriel proměnil druhou penaltu - 5:1.  V posledních minutách se Falcons draly do jedné šance za druhou, ale využít dokázaly "pouze" dva momenty. V 87.minutě si se samostatným únikem věděl rady Tyrych a na závěr se po výborném pressingu prosadil i Jedlička.
Stěžery zůstávají po třetím kole neporaženi. Příští neděli je však čeká ostrá zkouška, když zajíždí na půdu Myštěvse, jejichž dres hájí nově i internacionál Marek Kulič! - zdroj FCB Stěžery-Fotbal