Splněná povinnost a postup do dalšího kola

01.08.2022 09:17

předkolo krajského Poháru hejtmana, 31.7.2022

Lípa nad Orlicí - Stěžery A 3:5 (2:2)

 V rámci předkola krajského poháru, který většina týmů bere jak generálku na soutěž, jsme zajížděli na hřiště Lípy nad Orlicí. Zřejmě s vědomím toho, jak dopadl poslední vzájemný zápas, přistoupili Falcons k utkání velmi bohorovně. Ačkoliv šli svěřenci Radima Pavlíka a Pepy Urbana po ukázkovém vikýři Jáchyma Tučka do vedení, kupili spoustu nepřesností v rozehrávce a především v důrazu za soupeřem značně zaostávali. To vyústilo ve dvě slepené branky domácích. Do poločasové přestávky ještě vyrovnal z ojedinělé šance Gabriel, jenž využil prostrčení do uličky za obránce.
Poločasová přestávka se v kabině Stěžer nesla v duchu zvýšeného hlasu, což byla potřeba. A hned krátce po změně stran se Falcons dostali do vedení. Miček prostrčil míč Halberštátovi “českou uličkou” a ten se ve skluzu nemýlil. Zlepšený důraz a především ochota hrát jeden za druhého jako tým nesla ovoce. V 51. min se Gabriel dostal znovu do samostatného úniku a i tentokrát přeloboval vyběhnuvšího brankáře - 2:4. V 65. minutě dostaly Stěžery po faulu na Davida Mička výhodu penalty, kterou proměnil Gabriel, čímž zkompletoval druhý hattrick v týdnu. Chvíli poté domácí snížili na konečných 3:5.
Ohlasy:
Libor Beran, vedoucí Lípy: „Zasloužená výhra hostí.“
Radim Pavlík, trenér Stěžer: „Proti dobře hrající domácím jsme se museli dost snažit, abychom urvali vítězství. Ono to v mistrovských (pohárových) utkáních v tréninkovém tempu nepůjde. Do soutěže doufám, že si z tohoto utkání vezmeme ponaučení.“

V nadcházejícím kole poháru by se stěžerští měli představit proti krajské Dobrušce. Úřední termín je prozatím stanoven na středu 24. srpna od 18:00.