Tři góly ze stěžerských kopaček vedly k utrápené výhře

21.05.2018 10:16
Boharyně - Stěžery A 1:2 (1:1) 

sestava: M.Samšeňák -  Široký, Brendl, J.Samšeňák, Tušic - Vejchoda (87.Štosek), Soóky, J.Vácha, Gabriel - Bílek (75.Douděra), Mokrejš (56.Jedlička)
góly: Gabriel, Vejchoda
Vstup do utkání nechal vzpomenout na zábavný seriál Pat a Mat. Většina hráčů teprve čekala na svůj první dotyk s míčem, když šli domácí šťastně do vedení. Gólman Samšeňák ahtěl vyřešit závar před svoji bránou razantním odkopem, ovšem trefil jen před sebou stojícího kapitána Tušice, od jehož holeně míč neprodleně navštívil naši síť. První minuta - 0:1. Následujících dvacet minut jsme se rozkoukávali na travnaté ploše, jejíž povrch připomínal výhled na Krkonoše z uctivé vzdálenosti za jasného dne. Ne snad, že by místní tráva byla hrbolatá, ale nadmořská výška se u každého rohové praporku lišila zhruba o metr. Poté jsme se konečně dostali k vážnějšímu ohrožení boharyňaké branky. Soóky ve stylu loučícího se Iniesty protančil do pokutového území a chytrou zpětnou přihrávkou oslovil Gabriela, který však ve vyložené šanci nechal vyniknout domácí jedničku.  Ještě před poločasovým hvizdem však stěžerská šestnáctka svoje pochybení napravila, když za záda Vítka dopravila Mokrejšův lob na zadní tyč - 1:1.

Po změně stran nadále pokračovala prachbídná kopaná, jejíž kvalita místy urážela kvalitu Okresního přeboru. Na stadionu přítomní statistici spočítali procentuální úspěšnost přihrávek obou týmu na 30, respektive 35 procent. Slovy klasika Ivánka: „Když se daří a padá to tam, to umí každej blbec. Důležitý je to zlomit, když se nedaří.” A zřejmě i tuto frázi měli stěžerští ve svých hlavách, neboť se opravdu povedlo utkání otočit silou vůle. Čtvrt hodiny před koncem se po pravé straně prohnal svěží mladý hurikán dorosteneckého věku, jenž posunul míč, dnes velmi ofenzivně laděnému, Vejchodovi, který nadvakrát uklidil levačkou míč do pravého spodního rohu domácí brány - 2:1! Český hydrometeorologický ústa vybral výše zmíněnému hurikánu jméno Jedlička.

  Fanoušky, kterých tentokrát do boharyňských ochozů přišlo zhruba padesát, jednoznačně přehlušil dav slípek z kurníku seniorky Navrátilové, jejíž zelená zahrádka sousedí se střídačkami. Nelze opomenout moment, kdy míč přeskočil plot a vydal se právě za fotbaluchtivými slípkami. Ty samou radostí snesly během zápasu rekordní počet vajíček. „Máte u mě míchaná vajíčka,“ zamačkávala paní Navrátilová slzu při odjezdu našich hráčů. - zdroj FCB stezery-fotbal