Trpělivý výkon a návštěva kola ve Stěžerách

06.09.2021 08:39

6.kolo JAKO I.B třídy: Stěžery - České Meziříčí 6:0 (1:0) 
Branky 2x Halberštát, 2x Vácha K., Gabriel, Tuček
Švehlík - Formánek, Samšeňák, Vácha J., Tuček - Halberštát (76. Pospíšil), Paulů (22. Gabriel), Štěpánek (76. Patoraj), Havlíček - Faltus (46. Pešl), Vácha K (64. Mlateček).
Diváci: 255.
Foto od Petra: ZDE

Úvodní minuty značily vyrovnané utkání, ovšem po změně stran domácí jednoznačně opanovali hřiště a vyhráli zaslouženě 6:0. 
Do osmnácté minuty se hrálo velmi vyrovnané utkání. Nejprve zahrozil ze standardky kapitán Štěpánek, na druhé straně byl velmi aktivní Baše. Ve zmíněné minutě však David Havlíček započal brejkovou akci, kdy vyvezl míč před celé hřiště a milimetrovým centrem oslovil Váchu. Tomu se akrobatické zakončení povedlo na jedničku - 1:0. Do konce poločasu byli Falcons aktivnějším celkem, avšak navýšit skóre se nepovedlo.
To už naštěstí neplatilo v druhé části. Dvě minuty po změně stran přidal uklidňující branku opět Kája Vácha a 

stěžerští začali valit na soupeřovu obranu jeden útok za druhým. Postupně přidali své trefy 2x Petr Halberštát, Jirka Gabriel a Jáchym Tuček.
Trpělivý a zodpovědný výkon, k terý se musel třem stovkám příznivcům líbit. „Výsledek hovoří za vše. Domácí nás předčili ve všech herních činnostech a zaslouženě zvítězili. Bez bojovnosti to nepůjde.” - David Horký, sekretář ČM. „Po "předměřickém školení" v minulém kole se kluci vrátili "na zem". Jednoduše se dostat do šance a pár jich proměnit. Do přestávky ještě soupeř udržoval šance na úspěch. Pak snaha soupeře ochabla. Další branky padly po kvalitních finálních přihrávkách. Pochvala za týmový výkon.” - Marcel Tuček, sekretář Stěžer.
Zdroj: FCB Stěžery fotbal