V aprílovém počasí důležitá výhra

11.04.2022 12:31

10.4.2022 

Stěžery A - Malšovice 4:1

Chvíli slunce, potom sníh, a pak zas déšť. Ačkoliv se utkání hrálo devět dní po Aprílu, počasí bylo stále nalezeno na aprílové hrátky. Naštěstí si s počasím i náročným terénem dokázali Falcons poradit. Po úvodních náznacích šancí se domácí dostali po učebnicovém brejku do vedení. Po ubráněném rohu přenesl křižným pasem hru Gabriel na Jáchyma Tučka jenž míč zatáhl a předložil na malé vápno neomylnému Halberštátovi - 1:0. Bohužel neuplynula ani minuta a skóre bylo vyrovnané, když se prosadil malšovický Soukup. Stěžery si však vedení vzali zpět ještě do přestávky. V 37. minutě zatáhl míč po pravé straně Halberštát a přesným centrem oslovil Gabriela, který střelou z první uklidil míč k tyči.


Uklidnění přišlo v 66. minutě. Střídající Havlíček zamotal hlavu soupeřově obraně, pobídl Halberštáta a ten druhou brankou v zápase navýšil na 3:1. Na rozdíl tří branek mohl po faulu na agilního Halberštáta navýšit Tuček, ovšem hostující brankář pokus lapil. Domácí fanoušci se však čtvrté branky v síti Malšovic přeci jen dočkali, když čtyři minuty před koncem dotlačil míč po rohovém kopu do sítě Samšeňák.
Falcons jsou po kompletním 17. kole na druhé příčce za Třebší, na kterou ztrácí 7 bodů. Na třetím místě je rezerva hradecké Slavie, před kterou mají Stěžery tříbodový náskok.
Radim Pavlík - trenér Stěžer: „Na náročném terénu a v učebnicovém dubnovém počasí jsme měli větší klid v zakončení a bereme tři důležité body.“
Lukáš Zrůst, trenér Malšovic: „Soupeř nám uštědřil velkou lekci z produktivity. Dle mého názoru na šance a celkem i herně vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodly naše individuální chybky, které soupeř dokonale využíval a také naše nemohoucnost v zakončení. Kluky ale musím pochválit za bojovnost a snahu s výsledkem něco udělat až do závěrečného hvizdu.“
Příští víkend zavítáme v sobotu do Předměřic. Výkop je v 17:00. -zdroj FCB Stěžery - fotbal