Začátek v 10 lidech, záložník Mokrejš v bráně a gólový DEBUT trenéra Pavlíka!

01.10.2018 10:11

Za třemi body stojí SILNÝ PŘÍBĚH! Chřipkou a rodinnými výlety skolený stěžerský DESETIČLENNÝ tým vyrazil na nedalekou cestu do Cerekvice odčinit poslední zápasy s vidinou tří bodů.

  Vývoj zápasu však nebyl úplně podle představ, neboť absence jednoho muže v poli byla znát. “Falcons” hrozili především z brejkových situací, nicméně ani jednu z dvou loženek Gabriel neproměnil.

A tak se slova ujali domácí. Centrovaný míč poskočil záložníkovi ve vypůjčených rukavicích na břevno, po jehož odrazu doklepl míč hlavičkou domácí Bača. S tím se však stěžerští odmítli smířit, což vygradovalo v 36. minutě, kdy HBITÝ ÚTOČNÍK, mimo jiné trenér áčka Radim Pavlík, potrestal špatný výkop brankáře a nesmírně chytrou a přesnou střelou z třiceti, né li pětatřiceti metrů, polechtal míčem levou tyč a následně i síť. 1:1! Hradecký deník by tohoto borce měl bezesporu ocenit mužem kola, neboť Radim nastoupil do prvního ostrého zápasu poprvé od rozpadu kapely Lunetic. Navíc ve vypůjčených kopačkách. Jó, některé věci se holt nezapomínají. „Fotbal nemá logiku,“ glosoval po přesně mířené trefě Ondra Karabinoš.

  Do druhé půle už jsme naskočili v rovnoměrném počtu hráčů, což nám, kdo by to byl řekl, poměrně pomohlo. Dvacet minut před koncem se po pěkné souhře na pravé straně dostal do úniku brankář z prvního poločasu Jakub Mokrejš, jenž střelou z úhlu otočil vývoj utkání!

Nečekaný zvrat však přinesla 83. minuta. Ke standardní situaci zpoza vápna se postavil cerekvický Vích a přízemní střelou kolem zdi vyrovnal na 2:2. „Musíme se semknout, to znám z basketu,“ burcoval cennými radami kapitán a fanoušek maďarského basketbalu Tomáš Tušic. A vyplatilo se! Tři minuty před koncem vyslal přesnou kolmicí za obranu Jakub Soóky, toho času po dechu lapajícího, Gabriela, který střelou do levé půlky brány nechal zpomenout na zpackané šance z první půle.

  Ačkoliv předváděná hra měla k fotbalu stejně blízko, jako trenér Stamaccioni k titulu na Letné, připisujeme si do tabulky veledůležité tři body. A to se počítá! Dík všem statečným!